Go Back
rödkål med fläskstek

Rödkål

Jag vet inte varför, men jag har tidigare varit skeptisk till rödkål. Och trots att det har funnits rödkål på julbordet, så har jag aldrig provat det innan hösten 2020. Men nu har vi en AIP-version
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 55 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 6 portioner
Kalorier 113 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg rödkål grovrivet
  • 180 g äpple grovrivet
  • 2-3 msk ankfett
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • ¾ dl lönnsirap
  • ½ dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor hela
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk torkad ingefära
  • ½ tsk salt

Instruktioner
 

  • Riv rödkål och äpple grovt. Använd gärna en matberedare för att riva eftersom det är mycket rödkål. De kan rivas i samma bunke.
  • Smält ankfettet i en kastrull på medelvärme. Fräs rödkål och äpple tills det mjuknat, rör om så att allt blandas med ankfettet.
  • Ha i resten av ingredienserna och låt sjuda i tio minuter under lock, och därefter putta i 30-35 minuter fortsatt under lock. Rör om då och då.
Keyword julbord, julmat, rödkål