Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Rödkål
Jag vet inte varför, men jag har tidigare varit skeptisk till rödkål. Och trots att det har funnits rödkål på julbordet, så har jag aldrig provat det innan hösten 2020. Men nu har vi en
AIP
-version
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
55
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
10
minuter
minuter
Måltid
Tillbehör
Kök
Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner
6
portioner
Kalorier
113
kcal
Ingredienser
1
kg
rödkål
grovrivet
180
g
äpple
grovrivet
2-3
msk
ankfett
1
dl
äppelcidervinäger
¾
dl
lönnsirap
½
dl
vatten
3
lagerblad
10
kryddnejlikor
hela
1
tsk
timjan
1
tsk
torkad ingefära
½
tsk
salt
Instruktioner
Riv rödkål och äpple grovt. Använd gärna en matberedare för att riva eftersom det är mycket rödkål. De kan rivas i samma bunke.
Smält ankfettet i en kastrull på medelvärme. Fräs rödkål och äpple tills det mjuknat, rör om så att allt blandas med ankfettet.
Ha i resten av ingredienserna och låt sjuda i tio minuter under lock, och därefter putta i 30-35 minuter fortsatt under lock. Rör om då och då.
Keyword
julbord, julmat, rödkål