Go Back
sötpotatispommes

Sötpotatispommes

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 11 minuter
Total tid 26 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g sötpotatis gärna små
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk aroowrot eller tapiokamjöl
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
  • Ta fram en stor bunke, olja, mjöl och salt. Skala potatisen och skär i stavar som är drygt 0,5 centimeter tjocka och max 6 centimeter långa. Lägg stavarna i bunken.
  • Häll olja, mjöl och salt över sötpotatisen och blanda med händerna så att alla pommes är jämt täckta av olja och mjöl.
  • Låt stå i 2-3 minuter, minst. Eller fram till ugnen är varm.
  • Lägg pommesen på ett bakplåtspapper på en plåt. Fördela potatisen så jämt som möjligt och de ska helst inte ligga över varandra för mycket.
  • Tillaga pommesen i mitten av ugnen i 10-12 minuter, var vaksam på att de inte bränns efter 10 minuter. Om plåten är full tar det någon extra minut.
  • Häll upp pommesen i en skål, gärna genom att ta tag i långsidorna på bakplåtspappret och använda det som en "tratt" och hälla ner i en stor skål.