Asiatisk fisk
En fisk med en asiatisk touch. Såsen är en bas vi använder ofta, och som fungerar till mer än fisk! Denna rätt blir färdig på 35 minuter i ugnen, från fryst!
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 35 minuter minuter
Total tid 45 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
- 400 g vit fisk torsk, pollok
- 2,5 dl kokosmjölk
- 0,5 dl buljong gärna räkbuljong
- 1 dl vatten
- 1 msk no bullshit buljong (utesluts vid aip pga alger i)
- 3 tsk tapiokamjöl
- 1 msk färsk ingefära ca 22 gram
- 1 st lime juice
- 25 g fryst koriander
- 1 msk fisksås
- sellerisalt efter smak
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Hacka ingefäran fint, gärna i en elektrisk hackare. Om du använder färsk koriander, hacka den också.
Häll kokosmjölk och tapiokamjöl i en kastrull och rör ihop. Värm på medelvärme under omrörning.
När kokosmjölken börjar tjockna, ha i vatten, bullkong och no bullshit boullion. Värm igen.
Ha i fisksås, lime, ingefära och koriander. Salta efter smak.
Lägg fisken i en ungssäker form, häll över såsen. Ställ in i ugnen och tillaga i 35 minuter. Känn av temperaturen när tiden gått, fisken ska vara över 56 grader.
Servera med blomkålssris, mos, eller ungsrostade grönsaker.