Go Back
Sötpotatisklyftor med grönkål

Sötpotatisklyftor med grönkål

Att hitta roliga tillbehör är en av de bästa sakerna med att ändra sin kost. En ny upptäckt är sötpotatisklyftor med grönkål! Detta tillbehör är både färgglatt och smakrikt samt ger extra guldkant i vardagen.
Det är lätt att anpassa och lyxa till sötpotatisklyftor med grönkål. I det här receptet har vi blandat i purjolök med grönkålen. Byt gärna ut purjolöken mot annan lök efter behag, till exempel silverlök. Testa gärna att hyvla över parmesanost (detta är dock inte AIP), blanda i nötter (vilket inte heller är AIP) eller lek med kryddningen.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g sötpotatis
  • 125 g Grönkål finskuren
  • 5 cm purjolök
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt

Instruktioner
 

  • Sätt på ugnen på 225 grader
  • Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olivolja och salta med flingsalt. Sätt in i ugnen och rosta i 30 minuter.
  • Skär purjolöken i tunna skivor. Blanda grönkålen (vi köper färdig finskuren grönkål) med purjolöken, olivolja och flingsalt i en bunke. Säkerställ att purjolöken fördelas ordentligt.
  • När potatisen varit inne i 30 minuter, ta ut plåten och häll över grönkålsblandningen. Se till att den är jämt fördelad. Rosta i ytterligare 5 minuter.
  • Servera med ett gott protein!