Go Back
grönkålssallad aip paleo

Grönkålssallad

Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 påse grönkål för sallad finhackad 125 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 citron, juice ca 2 msk
  • 10 cm purjolök
  • 2,5 dl gurka finhackad
  • 0,5 dl granatäpplekärnor

Instruktioner
 

  • Ta fram granatäppelkärnor ur frysen eller rensa ut ett granatäpple.
  • Grönkålen behöver vara finhackad. Om grönkål i knippe, eller mer grovhackad grönkål, är det som finns tillgänglig, hacka gärna grönkålen i en matberedare med knivarna.
  • Häll den hackade grönkålen i en plastpåse, minst 6 liter stor. Ha i olivoljan och saltet i påsen. Tryck ur så mycket luft som möjligt ur påsen och knyt ihop påsen så nära öppningen som möjligt.
  • "Massera" grönkålen i påsen i 7-10 minuter så att grönkålens fibrer mjukas upp något. Att massera kål gör att den nästan blir som tillagad.
  • Finhacka gurkan och skiva purjon tunt.
  • Blanda grönkål, gurka och purjolök i en skål. Toppa med granatäppelkärnor antingen i skålen eller vid uppläggning på tallriken.