Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa fläskkarrén, vilket innebär att skära bort hinnor och mindre skavanker. Späcka sedan karrén med hälften av plommonen, alltså stick in ett skarpstål eller liknande i köttet och peta sedan i plommonen. Salta därefter karrén runt om.
Lägg karrén i en ugnsfast form med fettsidan uppåt. Stick in ugnstermometern i köttet där det är som tjockast, och se till att spetsen på termometern hamnar ungefär i mitten av köttbiten.
Skala lök, morot och palsternacka. Skär i ganska stora bitar. Klyfta äpplena. Lägg morot, palsternacka, lök och äpplen runt karrén. Häll i oljan i formen, och lägg i lagerbladen.
Sätt in steken i ugnen och sätt termometern på 85 grader, vilket tar ca 1,5-2 timmar. Ös köttet, alltså häll buljong över köttet, ungefär en gång i halvtimmen under tiden köttet är i ugnen.
När köttet når 85 grader, ta ut det ur ugnen och lyft upp det ur formen. Lägg det på en skärbräda och låt vila i 10-15 minuter.