Go Back

Shredded chicken - hel kyckling

Shredded chicken är hel kyckling som dras isär och blir ”trådig”. Shredded chicken är ett av baslivsmedlen hemma hos oss.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme 30 minuter
Måltid Huvudrätt, Snacks, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Paleo

Ingredienser
  

  • 1-2 st hel kyckling
  • 0,6 dl sherryvinäger
  • 0,6 dl vatten
  • 2-4 nypor rökt salt
  • vitlök

Instruktioner
 

  • Lägg kycklingen i instantpoten. De ska inte gå över maxmarkeringen.
  • Häll i vatten och vinäger.
  • Salta och krydda med vitlök över hela kycklingen.
  • Sätt på locket. Säkerställ att ventilen är på seal.
  • Tryck på pressure cook. Sätt tiden på 6 minuter per 450 gram kycking (13 minuter per kilo). Avrunda gärna uppåt några minuter.
  • Låt instantpoten göra sitt och använd tiden till något trevligt. När den piper gör en semi-långsam release och vänta minst 10 minuter.
  • Lägg en handduk över ventilen och peta till den med en träslev så att ångan släpps ut.
  • När pluppen åker ner, öppna locket.
  • Lyft upp kycklingen ur innergrytan. Lägg den på ett fat med kanter.
  • Rensa av köttet från benen med fingrarna eller två gafflar.