Go Back
Grönsaker och kyckling i en panna

Grönsaker och kyckling i en panna, presilja och dill - AIP, paleo glutenfrit

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg kycklingben med lår
  • 0,5 st zucchini
  • 0,5 st sötpotatis
  • 2 dl broccoli fryst eller färsk
  • 2 dl pumpa fryst eller färsk
  • 1 st stor beta
  • 2 dl vitkål brysselkål eller rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 nypor havssalt

Kryddpesto

  • 0,5 dl persilja fryst
  • 0,5 dl thaibasilika eller basilika, fryst
  • 0,5 dl dill fryst
  • 0,5 dl gräslök fryst
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 nypa havssalt eller
  • 0,5-1 tsk sellerisalt
  • 3 msk olivlja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader i vanlig ugn.
  • Blanda alla örtkryddor, salt och olivolja, gärna i en liten matberedare med knivar till en kryddpesto.
  • Skär grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
  • Lägg kycklingbenen i en braspanna och pensla kryddpeston på kycklingen.
  • Blanda grönsakerna med olja och salt i en skål.
  • Lägg grönsakerna runt kycklingen. tillaga i ugn i 35 grader. Mät temperaturen och säkerställ att den är 72 grader intill benet.
  • Om kycklingen är fryst måste tillagningstiden förlängas, vilket beskrivs i texten ovanför receptet.