Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Grönsaker och kyckling i en panna, presilja och dill - AIP, paleo glutenfrit
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
35
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Autoimmun paleo, Glutenfritt, Paleo
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1
kg
kycklingben med lår
0,5
st
zucchini
0,5
st
sötpotatis
2
dl
broccoli
fryst eller färsk
2
dl
pumpa
fryst eller färsk
1
st
stor beta
2
dl
vitkål
brysselkål eller rödkål
2
msk
olivolja
2
nypor
havssalt
Kryddpesto
0,5
dl
persilja
fryst
0,5
dl
thaibasilika
eller basilika, fryst
0,5
dl
dill
fryst
0,5
dl
gräslök
fryst
1
msk
vitlökspulver
1
nypa
havssalt
eller
0,5-1
tsk
sellerisalt
3
msk
olivlja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader i vanlig ugn.
Blanda alla örtkryddor, salt och olivolja, gärna i en liten matberedare med knivar till en kryddpesto.
Skär grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
Lägg kycklingbenen i en braspanna och pensla kryddpeston på kycklingen.
Blanda grönsakerna med olja och salt i en skål.
Lägg grönsakerna runt kycklingen. tillaga i ugn i 35 grader. Mät temperaturen och säkerställ att den är 72 grader intill benet.
Om kycklingen är fryst måste tillagningstiden förlängas, vilket beskrivs i texten ovanför receptet.