Go Back

Honungsglaserade revben med sötpotatis på varm plåt

Honungsglaserade revben som är kryddade så att de är AIP, autoimmun paleo, och paleo, och innehåller självklart inte gluten eller mjölk.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 3 timmar 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Paleo
Portioner 3

Ingredienser
  

Glasering

  • 6 g färsk ingefära finriven
  • 2 msk coconut aminos går att byta mot soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 2 nypor flingsalt halvera vid soja
  • 1/2 msk lökpulver
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1/2 tsk örtsalt jag använder spicemaster

Kött

  • 1,2 kg knäckta tjocka revben

Sötpotatis

  • 600 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
  • Blanda alla ingredienser till glaseringen. Pensla köttet på båda sidorna med hälften av marinaden, spara resten till sen. Lägg med bensidan upp i en ugnsfast form.
  • Sätt in i ugnen på galler något ovanför mitten och tillaga i 30 minuter. Ta ut köttet och pensla med resten av glaseringen på ovansidan.
  • Sätt in köttet i ugnen igen. Sätt även in en plåt under köttet, den ska användas till potatisen. Tillaga i 25 minuter.
  • Skrubba sötpotatisen och dela den på hälften. Skär sötpotatisen i skivor som är ca 0,5 centimeter tjocka. Skär sedan bitarna så att de blir ca 2 x 2 centimeter stora. Lägg sötpotatisen i en skål och häll över olivoljan, blanda.
  • När klockan ringer, efter 25 minuter, ta ut den varma plåten och sprid ut potatisen på den. De ska ligga glest. Sätt in potatisen i ugnen under köttet. Sätt klockan på 35 minuter.
  • När köttet varit inne i 90 minuter ta ut det, låt sötpotatisen stå kvar, sätt ugnen på grill och tillaga i ytterligare 5 minuter.
  • Medan sötpotatisen får lite färg, skär upp revbenen. Servera när sötpotatisen är klar!