Skär baconen i små bitar, ca 1 cm stora. Skiva purjolöken i 3 mm breda skivor. Skala löken och hacka grovt.
Ta bort kärnhusen ur äpplena och skär i ca 2 cm stora bitar. Skala butternutpumpan och ta ur kärnorna med en sked, skär i ca 2-3 cm stora bitar.
Hacka ingefäran, gärna i en liten matberedare. Hacka sedan vitlöken.
Tillagning
Stek bacon krispigt på "sauté medium" i olivolja. Ta upp baconen och lägg åt sidan. Skrapa botten med en träslev för att förebygga att det bränner fast.
Fräs lök och purjo i baconfettet till se börjar få färg och bli mjuk. När löken är brynt ha i lite vatten (2 msk) i Instantpoten och skrapa rent botten på grytan.
Ha i äpplena och pumpan och blanda ordentligt.
Ha i buljong, ingefära och vitlök, samt en tsk salt.
Höj temperaturen till hot och vänta tills vätskan börjar ryka.
Tryck på cancel, och sätt på locket. Ställ in Instantpoten på pressure cook (på vissa modeller heter det manual) och sätt temperaturen på high. Ställ in tiden på 8 minuter. Se till att ventilen är på seal.
Låt Instantpoten få upp trycket och gör något annat tills den piper för att tiden gått. När den är klar gör en quick release.
Ta ur innergrytan ur Insstantpoten och ställ den på ett underlag. Mixa grönsakerna med en mixerstav.
Häll i kokosmjölk och mixa till soppan är helt slät. Salta efter behag och ha i kanel. Mixa tills allt är blandat.