Skär blomkålen i små buketter. Det är viktigt att bitarna är just små för att salladen ska få en bra konsistens. Ånga blomkålen i 15 minuter. Det ska vara stund i dem när de är klara. Ta av blomkålen från plattan och kyl snabbt så att kokningen avstannas.
Skala och riv vitlök och pepparrot. Pressa citronen.
Dela ägget och blanda äggulan (uteslut ägget om strikt AIP). Mixa med citronsaften och den rivna pepparroten. Använd stavmixer.
Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle samtidigt som mixterstaven går.
Ha i kokosgrädde, salt och vitlök. Mixa.
Skär rädisorna, purjolöken och rödlöken i tunna skivor.
Blanda blomkål, rädisor, purjolök och rödlök. Häll sedan över dressingen och blanda.
Blomkålssalladen går utmärkt att göra i förväg och förvara i kylen, eller använda dagen efter, pepparroten ger dock mer smak över tid så ta detta i beaktande.