Go Back

Notatissallad

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 huvud blomkål stort
  • 1 st äggula uteslut för AIP
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 msk pepparrot
  • 1 paket kokosgrädde jag använder garants, kyl i minst 2 timmar innan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 3 st räsdisor
  • 5 cm purjolök
  • 1 st färsk rödlök
  • 1 st citron, juice
  • 3 msk gräslök

Instruktioner
 

  • Skär blomkålen i små buketter. Det är viktigt att bitarna är just små för att salladen ska få en bra konsistens. Ånga blomkålen i 15 minuter. Det ska vara stund i dem när de är klara. Ta av blomkålen från plattan och kyl snabbt så att kokningen avstannas.
  • Skala och riv vitlök och pepparrot. Pressa citronen.
  • Dela ägget och blanda äggulan (uteslut ägget om strikt AIP). Mixa med citronsaften och den rivna pepparroten. Använd stavmixer.
  • Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle samtidigt som mixterstaven går.
  • Ha i kokosgrädde, salt och vitlök. Mixa.
  • Skär rädisorna, purjolöken och rödlöken i tunna skivor.
  • Blanda blomkål, rädisor, purjolök och rödlök. Häll sedan över dressingen och blanda.
  • Blomkålssalladen går utmärkt att göra i förväg och förvara i kylen, eller använda dagen efter, pepparroten ger dock mer smak över tid så ta detta i beaktande.