Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med vitlöksoljan. Hacka vitlöken smått. Om du använder färsk persilja hacka den också. Blanda alla ingredienser i en skål, vitlöksoljan ska vara som en kräm. Ställ åt sidan.
Putsa fläskfilén och skär i skivor som är knappt en centimeter tjocka. Krydda med salt och granulerad vitlök på båda sidorna. Värm en stekpanna på medelhög värme och ha i en klick kokosolja.
Skala sötpotatisen och skiva i tunna skivor, använd gärna mandolin. Lägg skivorna på bakplåtspapper på två plåtar, de ska helst inte ligga på varandra. Ringla olivolja över och strö över lite salt, ställ in i ugnen i 10 minuter. Stäng inte av ugnen när de är färdiga.
Stek fläskfiléskivorna ca 3 minuter på varje sida, lägg åt sidan efterhand.
Placera potatiskivorna i en ungsfast form. Var försiktig så de inte faller sönder, ett tips är att använda en stekspade och en gaffel och flytta över ett par i taget. Lägg sedan fläskfiléskivorna ovanpå potatisen.
Klicka ut vitlöksoljan på fläskfilén, gärna i skarvar och vid kanter så att vitlöken kan rinna ner bland potatisen. Sätt in formen i ugnen i 7 minuter.
Servera med sallad!