Go Back

Kokos- och limekyckling

Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt

Ingredienser
  

  • 700 g kycklingfilé enklast med kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
  • 1-3 krm salt
  • 1-3 msk kokosolja
  • 1/2 st rödlök
  • 2,5 dl buljong
  • 2 st lime juice
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl kokosmjölk

Instruktioner
 

  • Lägg kycklingfiléerna mellan två bitar plastfolie och banka ut så att de blir jämntjocka. Detta för att kycklingen ska tillagas mer jämt. Salta filéerna på båda sidorna.
  • Hacka löken fint.
  • Smält kokosolja på medelhög värme i en djup panna eller gryta, jag använde traktörpannan. Bryn kycklingen på båda sidorna. Ta ur pannan och lägg åt sidan. Kycklingen behöver inte vara genomstekt utan framförallt ha en stekyta.
  • Ha i mer kokosolja och stek löken på medelhög värme tills den blir mjuk.
  • Hacka koriandern fint.
  • Häll i buljongen och limejuice pressa i vitlöken och ha i koriandern. Koka upp, och låt sjuda i fem minuter.
  • Häll i kokosmjölken och koka upp, låt sjuda ytterligare fem minuter. Smaka av, salta vid behov.
  • Lägg i kycklingen i grytan. Koka lugnt under lock i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig, vid 72 grader Celsius.
  • Servera med tex blomkålsris.

Anteckning

Receptet är en omarbetning från A Saucy Kitchen.