Torsk i paket
En ganska enkel, men ändå lyxig middag får du med tork i paket tillagad i ugn! Att servera ett paket per tallrik gör att middagen ser mer avancerad ut än den egentligen är! Genom att tillaga fisken i paket samlas alla smakerna och fisken blir väldigt god och saftig!
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, sockerfritt
Portioner 4 portioner
Kalorier 315 kcal
- 4 st torskfilé ca 200 g per portion
- 4 nävar babyspenat
- 500 g purjolök skivad
- 4 msk persilja hackad, kan bytas mot dill
- 2 tsk vitlök finhackad
- 2 tsk olivolja
- 1 st citron till garnering
Sätt ugnen på 175 grader (155 varmluft).
Ta fram 4 bakplåtspapper.
I mitten av varje papper läggs, i följande ordning; 1 näve babyspenat, 1 bit fisk, en nypa salt, 125 g purjolök, 1 msk persilja eller dill, 1/2 tsk vitlök, 1 tsk olivolja och ytterligare en nypa salt.
Samla ihop kanterna på bakplåtspapperet så att det blir en påse med alla ingredienser inuti. Knyt ihop påsen med ett kökssnöre så långt ner som möjligt. Klipp av papperet så att du har 2,5-3 cm kvar ovanför snöret.
Lägg fiskpaketen på en ugnsform och sätt in i mitten av ugnen. Se till att papperspåsarna inte rör taket på ugnen.
Ungsbaka i 30 minuter
Ta ut paketen från ugnen och placera direkt på tallrikarna. Öppna paketen och häll över lite citron.