Go Back

Torsk i paket

En ganska enkel, men ändå lyxig middag får du med tork i paket tillagad i ugn! Att servera ett paket per tallrik gör att middagen ser mer avancerad ut än den egentligen är! Genom att tillaga fisken i paket samlas alla smakerna och fisken blir väldigt god och saftig!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, sockerfritt
Portioner 4 portioner
Kalorier 315 kcal

Ingredienser
  

  • 4 st torskfilé ca 200 g per portion
  • 4 nävar babyspenat
  • 500 g purjolök skivad
  • 4 msk persilja hackad, kan bytas mot dill
  • 2 tsk vitlök finhackad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 st citron till garnering

Tillbehör

  • 4 st bakplåtspapper
  • snöre

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (155 varmluft).
  • Ta fram 4 bakplåtspapper.
  • I mitten av varje papper läggs, i följande ordning; 1 näve babyspenat, 1 bit fisk, en nypa salt, 125 g purjolök, 1 msk persilja eller dill, 1/2 tsk vitlök, 1 tsk olivolja och ytterligare en nypa salt.
  • Samla ihop kanterna på bakplåtspapperet så att det blir en påse med alla ingredienser inuti. Knyt ihop påsen med ett kökssnöre så långt ner som möjligt. Klipp av papperet så att du har 2,5-3 cm kvar ovanför snöret.
  • Lägg fiskpaketen på en ugnsform och sätt in i mitten av ugnen. Se till att papperspåsarna inte rör taket på ugnen.
  • Ungsbaka i 30 minuter
  • Ta ut paketen från ugnen och placera direkt på tallrikarna. Öppna paketen och häll över lite citron.

Anteckning

Vi åt med blomkålsris, kokat med en tsk gurkmeja i vattnet, och rivna morötter.
Receptet är från A squirrel in the kitchen.