Köttbullar, pannbiff, hamburgare - ett basrecept
Klara Twete
Många tror att ägg och ströbröd är ett måste för att få olika former av köttfärsbiffar att hålla ihop. Så är det inte! Men om man inte vill använda ägg för att hålla ihop eller ströbröd för att dryga ut måste man ändra sina metoder. Och här är den nya vinnaren elvispen! För med en elvisp kan det skapas fibrer i köttfärsen som gör att den håller ihop!
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman
- 1 kg blandfärs nötfärs för hamburgare
- 3 tsk salt gärna sellerisalt
- 2 msk granulerad vitlök
- 2 st små gula lökar ej i hamburgare
- kryddor
Lägg köttfärsen i en stor skål. Häll i kryddorna och ta fram elvispen med ballongvisparna på. Blanda köttfärsen och kryddorna med elvispen, ordentligt. Det ska skapas trådar i köttfärsen som gör att den håller ihop. Forma sedan färsen till köttbullar, burgare eller pannbiffar. Stek och ät!
Keyword basrecept, glutenfritt