Koka upp vatten i vattenkokare eller på spisen. Mät upp i en skål. Häll i oljan.
Blanda cassavamjöl, salt och vitlökspulver i en annan bunke. Rör ner i vätskan med en slickepott. Använd sedan händerna för att knåda ihop degen.
Dela degen i 6 bitar och forma till bollar.
(Om du inte har en tortillapress)Dela ett bakplåtspapper på mitten. Kavla sedan ut bollarna till tunna tortillas mellan bakplåtspappren. Försök få tortillan jämnt tunn.
Värm en gjutjärns- eller stålkålpanna riktigt varm. Använd inte något fett i pannan. För försiktigt över tortillan i stekpannan, jag brukar använda en stor stekspade och bakplåtspappret. Stek ett par minuter på varje sida tills den fått färg. Du kan vända den flera gånger.
Förvara mellan två tallrikar i porslin för att hålla värmen fram till servering. Är godast lite varma!