Skala räkorna, spara gärna skalen för att göra räkbuljong (se instruktioner ovan). Skär fisken i bitar om ca 1,5 x 1,5 centimeter.
Skär sötpotatisen i små bitar, ju mindre desto bättre. Skala morötterna och julienna morötter och purjo. Lägg hälften av morötter och purjo åt sidan och spara till senare. Skiva citrongräset smått.
Häll vatten och buljong i en stor gryta, låt koka upp. Häll i hälften av morötterna och purjon, all sötpotatis och allt citrongräs, koka utan lock tills potatisen och morötterna är mjuka. 5-7 minuter.
Mixa soppan slät i en blender eller med mixerstav, vi valde blender. Häll tillbaka soppan i grytan, tillsätt grädde och krydda med frusen koriander. Salta efter behag. Låt koka upp.
Lägg i resten av morötterna och purjolöken och blanda. Lägg i fisken och rör om försiktigt så att all fisk täcks och är jämt fördelad.
Dra av grytan från värmen, lägg på ett lock och låt vila i fem minuter. Mät temperaturen i fisken, den ska vara minst 54 grader.
Strö färsk koriander över soppan och servera genom att lägga räkor i botten på tallriken och häll soppa över.