Go Back

Fisksoppa med citrongräs och koriander

Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g oskalade räkor
  • 400 g vit fisk
  • 3 st morötter medium
  • 10 cm purjolök
  • 150 g sötpotatis en liten
  • 2 st citrongräs
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl räkbuljong
  • 2,5 dl kokosmjölk vi använder garant
  • 1 msk fryst koriander
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • salt

Instruktioner
 

  • Skala räkorna, spara gärna skalen för att göra räkbuljong (se instruktioner ovan). Skär fisken i bitar om ca 1,5 x 1,5 centimeter.
  • Skär sötpotatisen i små bitar, ju mindre desto bättre. Skala morötterna och julienna morötter och purjo. Lägg hälften av morötter och purjo åt sidan och spara till senare. Skiva citrongräset smått.
  • Häll vatten och buljong i en stor gryta, låt koka upp. Häll i hälften av morötterna och purjon, all sötpotatis och allt citrongräs, koka utan lock tills potatisen och morötterna är mjuka. 5-7 minuter.
  • Mixa soppan slät i en blender eller med mixerstav, vi valde blender. Häll tillbaka soppan i grytan, tillsätt grädde och krydda med frusen koriander. Salta efter behag. Låt koka upp.
  • Lägg i resten av morötterna och purjolöken och blanda. Lägg i fisken och rör om försiktigt så att all fisk täcks och är jämt fördelad.
  • Dra av grytan från värmen, lägg på ett lock och låt vila i fem minuter. Mät temperaturen i fisken, den ska vara minst 54 grader.
  • Strö färsk koriander över soppan och servera genom att lägga räkor i botten på tallriken och häll soppa över.