Go Back

Flap steak med vitlök och timjan

Måltid Huvudrätt
Kök Husman
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g flap steak
  • 4 st vitlöksklyftor med skal
  • 1 kruka timjan går att ersätta med 3 msk torkad timjan, eller rosmarin
  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 7 st champinjoer eller annan svamp du gillar i samma mängd

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader i vanlig ugn eller 125 grader i varmluftsugn.
  • Krossa vitlöksklyftorna. Skär champinjonerna i klyftor, ca 1,5 cm stora som störst. Torka av köttet med lite hushållspapper och gnid in med olivolja krydda med salt.
  • Stek (eller grilla) köttet på hög värme tillsammans med vitlöken, ca 2 minuter på varje sida. Ha i kokosolja och timjan, när kokosoljan smält, ös oljan över köttet.
  • Lyft ur köttet och stek svampen i fettet tills den blir genomvåt.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över stekskyn, inklusive vitlök, timjan och svamp.
  • Tillaga mitt i ugnen med en stektermometer i till det uppnår en innertemperatur på 52 grader, räkna 20-40 minuter beroende på tjocklek.
  • Låt köttet vila i den varma formen, eller invirat i bakplåtspapper i ca 10 minuter. Skär i tunna skivor och servera.