Sätt ugnen på 150 grader i vanlig ugn eller 125 grader i varmluftsugn.
Krossa vitlöksklyftorna. Skär champinjonerna i klyftor, ca 1,5 cm stora som störst. Torka av köttet med lite hushållspapper och gnid in med olivolja krydda med salt.
Stek (eller grilla) köttet på hög värme tillsammans med vitlöken, ca 2 minuter på varje sida. Ha i kokosolja och timjan, när kokosoljan smält, ös oljan över köttet.
Lyft ur köttet och stek svampen i fettet tills den blir genomvåt.
Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över stekskyn, inklusive vitlök, timjan och svamp.
Tillaga mitt i ugnen med en stektermometer i till det uppnår en innertemperatur på 52 grader, räkna 20-40 minuter beroende på tjocklek.
Låt köttet vila i den varma formen, eller invirat i bakplåtspapper i ca 10 minuter. Skär i tunna skivor och servera.