Go Back
stekt blomkålsris

Stekt blomkålsris

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 300 g blomkålsris vi använder fryst
  • 300 g morot
  • 0,5 st zucchini
  • 3 st champinjoner
  • 0,5 st gul lök går att byta mot valfri sort
  • 2 st vitlökar
  • 1 tsk örtsalt kolla så att den är AIP
  • 2 msk coconut aminos eller soja om du kan äta det
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Koka blomkålsriset och ställ åt sidan.
  • Hacka alla grönsakerna. Morot, zucchini och svamp i matberedare med knivar så att bitarna blir max 3 millimeter stora. Lök och vitlök i en liten elektrisk hackare jättesmått.
  • I en stor stekpanna eller tjockbottnad gryta häll i olivoljan. Stek morötterna på medelhög värme, ca 4 minuter. Ha i lök och vitlök, stek i en minut ytterligare.
  • Häll i zucchini och svamp och blanda. Stek i ungefär 2 minuter tills zucchinin börjar mjukna.
  • Ha i blomkålsriset och blanda runt. Häll över coconut aminos, salt och vatten (använder du soja, var vaksam med saltet). Låt puttra på medelhög temperatur, rör om några gånger, tills vätskan är borta.
  • Servera!