Korma med kyckling och mango
En snabb, smakrik, korma med kyckling och mango
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Kycklingen
- 800 g kycklingfilé
- 2 tsk kokosolja extra virgin
Att hacka
- 4 st schalottenlökar
- 4 cm färsk ingefära
- 6 st vitlöksklyftor
Kryddor
- 2 msk färsk eller fryst koriander
- 4 tsk ceylonkanel
- 1 tsk sellerisalt
- 2 tsk grukmeja
- 300 ml vatten
- 4 tsk mald spiskummin uteslut vid AIP, spiskummin är en reintroduktion
Såsen
- 500 g mango fungerar utmärkt med fryst
- 250 ml kokosmjölk jag använder garant
Förberedelser
Skär kycklingen i tunna skivor.
Hacka schalottenlök, vitlök och skalad ingefära smått, gärna i en elektrisk hackare.
Lägg alla kryddor i en skål, mät upp vatten.
Tillagning
Värm upp kokosoljan i en gryta på medelhög till hög värme. Stek kycklingen tills den får en lätt yta. Ta ur kycklingen ur grytan och lägg åt sidan.
I samma gryta, fräs lök, vitlök och ingefära i ca en minut så att de börjar dofta kryddigt. Ha sedan i kryddorna och blanda. Häll i vattnet. Använd en träslev och skrapa botten så att alla smaker lossnar. Låt koka i någon minut. Häll i kokosmjölken och blanda.
Häll över såsen i en blender, ha i mangon och mixa. Såsen behöver inte bli helt slät, men nästan.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan. Häll över såsen. När såsen kokat upp, sänk temperaturen och låt koka på låg temperatur i 10 minuter.
Servera med t.ex. broccoliris!