Go Back
fisk med asiatisk sås och broccoliris

Asiatisk fisk

En fisk med en asiatisk touch. Såsen är en bas vi använder ofta, och som fungerar till mer än fisk! Denna rätt blir färdig på 35 minuter i ugnen, från fryst!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g vit fisk torsk, pollok
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl buljong gärna räkbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 msk no bullshit buljong (utesluts vid aip pga alger i)
  • 3 tsk tapiokamjöl
  • 1 msk färsk ingefära ca 22 gram
  • 1 st lime juice
  • 25 g fryst koriander
  • 1 msk fisksås
  • sellerisalt efter smak

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  • Hacka ingefäran fint, gärna i en elektrisk hackare. Om du använder färsk koriander, hacka den också.
  • Häll kokosmjölk och tapiokamjöl i en kastrull och rör ihop. Värm på medelvärme under omrörning.
  • När kokosmjölken börjar tjockna, ha i vatten, bullkong och no bullshit boullion. Värm igen.
  • Ha i fisksås, lime, ingefära och koriander. Salta efter smak.
  • Lägg fisken i en ungssäker form, häll över såsen. Ställ in i ugnen och tillaga i 35 minuter. Känn av temperaturen när tiden gått, fisken ska vara över 56 grader.
  • Servera med blomkålssris, mos, eller ungsrostade grönsaker.