Go Back
Citronkyckling grönsaker i en panna

Citronkyckling och grönsaker i en panna

Mat som står på bordet på en timme om du tillagar kycklingen från grunden vid middagstid, eller som står på bordet på halva tiden om du förbereder i förväg. Citronkycklingens grönsaker kan varieras efter säsong, vilket också är bra för plånboken!
Förberedelser 35 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme 5 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg kycklingben

Marinad

  • 1 st citron zest och juice, ca 2 msk
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja för AIP, coconut aminos
  • 1 krm torkad gurkmeja
  • 1 tsk torkad ingefära

Grönsaker

  • 150 g fänkål
  • 500 g palsternacka
  • 2 små röda lökar
  • 2 st rödbetor
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 6-8 st champinjoner

Instruktioner
 

  • Kycklingen behöver vara tinad.
  • Blanda samman marinaden och lägg kycklingbenen med marinaden i en påse. Låt marinera minst 30 minuter, men gärna hela dagen eller till och med över natten.
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 grader vanligt)
  • Ansa fänkålen och skär tunt. Skala palsternackorna och skär i stavar ca 0,5 cm tjocka. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna.
  • Blanda grönsakerna med den marinerade kycklingen på en plåt eller stor braspanna. Rör om ordentligt så att grönsakerna också blir marinerade.
  • Tillaga i ugnen i 20 minuter.
  • Dela champinjonerna i mindre bitar. När kycklingen och grönsakerna varit i ugnen i 20 minuter tillsätter du champinjonerna och tillagar ytterligare 10 minuter.
  • Mät temperaturen i kycklingen vid benet, det ska nå 72 grader. Servera!