Citronkyckling och grönsaker i en panna
Mat som står på bordet på en timme om du tillagar kycklingen från grunden vid middagstid, eller som står på bordet på halva tiden om du förbereder i förväg.
Citronkycklingens grönsaker kan varieras efter säsong, vilket också är bra för plånboken!
Förberedelser 35 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 1 timme t 5 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Marinad
- 1 st citron zest och juice, ca 2 msk
- 4 msk olivolja
- 1 msk soja för AIP, coconut aminos
- 1 krm torkad gurkmeja
- 1 tsk torkad ingefära
Grönsaker
- 150 g fänkål
- 500 g palsternacka
- 2 små röda lökar
- 2 st rödbetor
- 8 st vitlöksklyftor
- 6-8 st champinjoner
Kycklingen behöver vara tinad.
Blanda samman marinaden och lägg kycklingbenen med marinaden i en påse. Låt marinera minst 30 minuter, men gärna hela dagen eller till och med över natten.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 grader vanligt)
Ansa fänkålen och skär tunt. Skala palsternackorna och skär i stavar ca 0,5 cm tjocka. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna.
Blanda grönsakerna med den marinerade kycklingen på en plåt eller stor braspanna. Rör om ordentligt så att grönsakerna också blir marinerade.
Tillaga i ugnen i 20 minuter.
Dela champinjonerna i mindre bitar. När kycklingen och grönsakerna varit i ugnen i 20 minuter tillsätter du champinjonerna och tillagar ytterligare 10 minuter.
Mät temperaturen i kycklingen vid benet, det ska nå 72 grader. Servera!