Go Back

Palsternackssoppa med kantareller - AIP, paleo, vego

Soppa är något jag har lärt mig att verkligen uppskatta de senaste åren. Mina favoriter är släta soppor. Som denna palsternackssoppa med stekta kantareller, som är AIP, paleo och vego. Denna soppa fungerar utmärkt som en sen middag efter en fullspäckad dag, eller till frukost en dag när aptiten inte är som störst. En riktigt trevlig höstmåltid helt enkelt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Frukost, Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner
Kalorier 399 kcal

Ingredienser
  

Soppa

  • 500 g palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 2+1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 krm örtsalt säkerställ att det är compliant för AIP
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1,5 tsk spiskummiun uteslut vid AIP, introduktion i fas 1
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk sellerisalt

Kantareller

  • 100 g kantareller
  • 1 schalottenlök

Garnerning

  • 2 msk timjan färsk eller fryst

Instruktioner
 

Soppa

  • Hacka den gula löken, det behöver inte varar smått eller jämt, soppan ska ändå mixas
  • Skala palsternackorna och skär i små bitar.
  • Fräs löken i 2 msk olivolja i en kastrull tills den får lite färg.
  • Lägg i palsternackan och häll på vatten samt örtsalt. Koka i 15-20 minuter tills palsternackan är mjuk.
  • Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en blender.
  • Häll i kokosmjölk, spiskummin om du kan äta det, äppelcidervinäger och sellerisalt. Mixa.

Kantareller

  • Hacka schalottenlöken smått. Skär kantarellerna i små bitar.
  • Stek löken i 1 msk olivolja tills den börjat få färg. Ha i kantarellerna i stekpannan och stek tillsammans med löken tills de får färg.
  • Servera soppan med lite stekta kantareller på toppen. Garnera med timjan.
Keyword palsternacka, soppa