Palsternackssoppa med kantareller - AIP, paleo, vego
Soppa är något jag har lärt mig att verkligen uppskatta de senaste åren. Mina favoriter är släta soppor. Som denna palsternackssoppa med stekta kantareller, som är AIP, paleo och vego. Denna soppa fungerar utmärkt som en sen middag efter en fullspäckad dag, eller till frukost en dag när aptiten inte är som störst. En riktigt trevlig höstmåltid helt enkelt!
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Frukost, Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner
Kalorier 399 kcal
Soppa
- 500 g palsternacka
- 1 stor gul lök
- 2+1 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 1 krm örtsalt säkerställ att det är compliant för AIP
- 400 ml kokosmjölk
- 1,5 tsk spiskummiun uteslut vid AIP, introduktion i fas 1
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk sellerisalt
Kantareller
- 100 g kantareller
- 1 schalottenlök
Garnerning
- 2 msk timjan färsk eller fryst
Soppa
Hacka den gula löken, det behöver inte varar smått eller jämt, soppan ska ändå mixas
Skala palsternackorna och skär i små bitar.
Fräs löken i 2 msk olivolja i en kastrull tills den får lite färg.
Lägg i palsternackan och häll på vatten samt örtsalt. Koka i 15-20 minuter tills palsternackan är mjuk.
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en blender.
Häll i kokosmjölk, spiskummin om du kan äta det, äppelcidervinäger och sellerisalt. Mixa.
Kantareller
Hacka schalottenlöken smått. Skär kantarellerna i små bitar.
Stek löken i 1 msk olivolja tills den börjat få färg. Ha i kantarellerna i stekpannan och stek tillsammans med löken tills de får färg.
Servera soppan med lite stekta kantareller på toppen. Garnera med timjan.
Keyword palsternacka, soppa