Go Back
fisk med krämig sås och mos

Fisk med dill- och citrontäcke (AIP, paleo, mjölkfritt, glutenfritt)

En perfekt vardagsrätt som görs direkt från fryst fisk. Blir färdig på 45 minuter från det att fisken tas ur frysen!
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 3 st torskryggfiléer
  • 2,5 dl kokosmjölk jag använder Garant
  • 2 msk nomatosås eller tomatpuré
  • 3 tsk tapiokamjöl eller majsstärkelse
  • 1,5 dl skaldjursbuljong
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 20 g hackad dill
  • 0,5-1 tsk citronjuice

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader, vi använder varmluftsugn. Om du använder vanlig ugn sätt temperaturen på 200 grader.
  • Rör ihop kokosmjölk, tomatpuré och tapiokamjöl i en kastrull. Värm kokosmjölken på medelvärme under omrörning.
  • När kokosmjölken tjocknar ha i vinäger och buljong. Värm såsen igen.
  • Smaka av såsen med dill och citron, samt eventuellt salt.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form som rätt precist rymmer fisken. Häll såsen över fisken (det går även utmärkt att ha i skaldjur eller använda en annan typ av fisk). Använd en slickpott så att såsen ligger över hela fiskfiléerna. Såsen blir lite klibbig.
  • Tillaga fisken i ca 35 minuter, den ska upp i 56 grader i innertemperatur.
  • Servera gärna med mos!