Pensla en springform med kokosolja och bröa den med kokosmjöl. Sätt ugnen på 175 grader (jag är noga med att använda "vanlig" ugn och inte varmluft när jag bakar).
Blanda tapiokamjöl, kokosmjöl och bikarbonat i en skål.
Vispa ägg och sötning luftigt med ballongvisp.
Blanda ner den smälta kokosoljan i det pösiga ägget.
Rör ner mjölblandingen.
Häll smeten i formen. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna.
Vaniljkräm
Dela äggen och spara äggulan.
Dra ur vaniljen ur vaniljstängerna.
Blanda gelatinpulvret med vattnet och låt "blomma". Följ instruktionerna på burken.
Sjud äggula, kokosgrädde, honung och vaniljen på svag värme. Vispa hela tiden. När såsen tjocknat ha i gelatinet. Du kan också väja att ha i själva vanilstängerna för mer smak.
Ställ vaniljkrämen kallt i minst 15 minuter. Om du vill använda den senare kommer krämen att tjockna till rätt ordentligt, men går fortfarande utmärkt att bre på tårtan.
Tårta
Vispa kokosgrädden med ballongvisp tills den blir fluffig.
Lägg tårtbotten hel på ett fint fat. Bred på vaniljkrämen med en lilleman eller slickepott.
Klicka på kokosgrädden.
Dekorera med jordgubbar.
Anteckning
Tårtan är godast i rumstemperatur, men går att förvara i kylen i flera dagar.