3mskörtkryddorbasilika, oregano, timjan eller vad du har hemma
4 mskbalsamvinäger
2mskolivolja
2mskvatten
1tskcitronjuice
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Jag använder en glaserad form från Le Creuset. Salta och vitlöka kycklingfiléerna. Ha på örtkryddor.
Ringla eller häll över 2/3 balsamvinägern. Jag använder en krämig balsamico. Måttet i receptet är ungefärligt, se det som en riktlinje snarare än något som ska mätas.
Häll vatten och citron i botten av formen.
Sätt in kycklingen i ugnen i 12 minuter. Ta sedan ut kycklingen och ha på resten av balsamvinägern samt pensla på olivolja. Tillaga kycklingen i ytterligare 12 minuter eller till den har en innertemperatur på 72 grader.
Anteckning
Severa gärna med ungsrostad broccoli eller en matig sallad.