Go Back

Balsamicokyckling

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st kycklingfiléer helst färska
  • 1 msk salt
  • 2 msk granulerad vitlök
  • 3 msk örtkryddor basilika, oregano, timjan eller vad du har hemma
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk citronjuice

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Jag använder en glaserad form från Le Creuset. Salta och vitlöka kycklingfiléerna. Ha på örtkryddor.
  • Ringla eller häll över 2/3 balsamvinägern. Jag använder en krämig balsamico. Måttet i receptet är ungefärligt, se det som en riktlinje snarare än något som ska mätas.
  • Häll vatten och citron i botten av formen.
  • Sätt in kycklingen i ugnen i 12 minuter. Ta sedan ut kycklingen och ha på resten av balsamvinägern samt pensla på olivolja. Tillaga kycklingen i ytterligare 12 minuter eller till den har en innertemperatur på 72 grader.

Anteckning

Severa gärna med ungsrostad broccoli eller en matig sallad.