1hellökjag använder oftast rödlök, men vilken som fungerar
3mskoregano torkad
3mskbasilika torkad
3mskgurkmeja
2tskhavssalt
3tskgranulerad vitlök
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 grader. Har du kort om tid kan du sätta den på upp till 200 grader. Ju lägre temperatur desto mörare blir köttet.
Lägg kycklingen i en gryta. Jag använder en från Le creuset.
Skala löken och skär i Krydda mycket, du kan använda vilka kryddor som helst, här rekommenderar jag min standardkryddning. Det går även att ha en citrusfrukt i innanmätet, eller att ha hel vitlök i grytan. Ta det du har.
Häll vattnet i botten på grytan.
Sätt en termometer intill benet i en av kycklingens största delar. Sätt termometern på 72 grader. Sätt på locket och in i ugnen.
När termometern piper, ta ut kycklingen ur ugnen och mät på fler ställen för att se till att köttet är över 72 grader.
Ta ur kycklingen ur grytan och lägg på ett fat med lite kant. Låt svalna i minst 30 minuter. Rensa förhand.
Anteckning
Jag använder denna kyckling i sallader, till hash, som mellanmål och snacks.