Go Back

Varm sallad med sötpotatis

En varm sallad som både har krisp och sötma, och som går att äta till mycket. Den är också snabb att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g sötpotatis
  • 3 dl rödkål hyvlad
  • 15 st brysselkål går att byta mot sparris, 6 stycken
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm granulerad vitlök

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader, vi har varmluftsugn.
  • Skala sötpotatisen och skär i mycket små bitar, ca 3 gånger 3 milimeter stora. Lägg sötpotatisen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta med ett kryddmått salt. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  • Hyvla rödkål och lägg i botten på en serveringsskål.
  • Ta bort de yttersta lagren på brysselkålen, och rensa kanten. Dela brysselkålen i halvor. Värm en stekpanna på medelhög värme och ha i lite olivolja. Stek brysselkålen i ca 7 minuter, de kan gärna få lite färg. Smaksätt med citronjuice, honung, salt och vitlök och rör hela tiden tills vätskan har försvunnit. Lägg brysselkålen ovanpå rödkålen i serveringsskålen.
  • Ta ut sötpotatisen ur ugnen och häll i serveringsskålen. Servera.