Go Back

Snabba cassavatortillas

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 5 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl cassavamjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • granulerad vitlök

Instruktioner
 

  • Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och vitlöka efter smak. Använd en slickepott i början och knåda sedan med händerna. Degen ska inte vara smulig, om den är smulig ha i några droppar vatten.
  • Värm en gjutjärnspanna på hög värme. Har du en känslig brandvarnare, ta ur batteriet.
  • Ta fram två bakplåtspapper och en kavel. Dela degen i fem delar.
  • Forma en del till en liten boll och lägg på ett av bakplåtspappren, tryck till lite. Lägg det andra bakplåtspappret över. Kavla tills degen är drygt två millimeter tunn, tryck till kanterna så att de inte är för flikiga.
  • Ta bort övre bakplåtspappret och lyft upp tortillan och det undre bakplåtspappret. Vänd över tortillan i handen och sen snabbt i stekpannan, eller direkt i stekpannan.
  • Grädda tills tortillan börjar bubbla på ovansidan, 1-2 minuter. Vänd med en stekspade, grädda andra sidan någon minut. Tortillan ska vara lite "svartfläckig".
  • Under tiden du steker en tortilla kavlar du ut nästa.
  • Lägg färdigstekta tortillas på hushållspapper och med hushållspapper emellan.