Go Back

Små söta frallor

Små frallor, åt det sötare hållet. Går också att göra som en mindre limpa, då behöver de upp emot 20 minuter i ugnen. Jag delade degen i åtta delar vilket blev helt lagom för en fralla till frukost!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Frukost, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 8 frallor

Ingredienser
  

  • 1 3/4 dl kokosmjöl
  • 2 1/3 dl tapiokamjöl på engelska tapioka starch
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk gelatin
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 3/4-2 dl kokosmjölk

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 190 grader Celsius. Använd helst inte varmluft.
  • Blanda kokosmjöl, tapiokamjöl, gelatin och salt i en skål. Gelatinet behöver inte "blomma" i detta recept.
  • Häll i olivolja och kokosmjölk bland torrvarorna och blanda med en slickepott. Använd sedan händerna för att knåda degen så att den blir jämn. Om degen är smulig ha i något mer olivolja.
  • Dela degen i bitar för frallor eller baka ut hela degen till en limpa. Rulla frallorna i händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in frallorna i ugnen. 12 minuter var perfekt i min ugn, men det kan skifta mellan 10-15 minuter beroende på ugn. Limpan behöver närmare 20 minuter. Bröden får inte mycket färg men är färdiga ändå!
  • Ät med soppa, ha på lite honung eller avokado. Enjoy!