Go Back

Morotssoppa

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Soppa

  • 1,5 st gul lök
  • 25 g ingefära
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st citrongräs
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 dl benbuljong
  • 250 ml kokosmjölk
  • 500 g morötter
  • 1 krm salt

Pulled kyckling

  • 2 st kycklingfiléer
  • 3-5 dl benbuljong
  • 0-2 dl vatten
  • 1 st lök
  • 2 krm salt

Till servering

  • koriander

Instruktioner
 

Pulled kyckling

  • Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull, i en blandning av vatten och benbuljong tillsammans med en lök delad i mindre delar och lite salt. Låt koka ca 40 minuter. När den är färdig, dra isär med två gafflar.

Soppan

  • Strimla löken, skala ingefäran och skär citrongräset i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med vitlök i en liten matberedare (exempelvis en liten med knivar som hör till en mixerstav). Mixa kryddorna en aning, ha i 1 msk olivolja, mixa sedan till en pasta.
  • Skala och slanta morötterna.
  • Fräs kryddpastan i ytterligare 1 msk olivolja i den kastrull soppan ska tillagas i. Fräs i ca 1 minut på hög värme under omrörning.
  • Häll vatten, kokosmjölk och benbuljong i kastrullen. Ha i morötterna och låt sjuda 30 minuter.
  • Häll soppan i en blender och mixa den slät, smaka av.
  • Servera med pulled kyckling och eventuellt koriander.

Anteckning

Receptet kommer ursprungligen från Coop men har anpassats för autoimmun paleo, både genom att kryddningen ändrats och att benbuljong har lagts till.