Go Back

Stekt brysselkål

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 7 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Husman
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 100 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk krossad vitlök
  • 1 krm salt
  • örtkryddor

Instruktioner
 

  • Rensa brysselkålen från de yttersta lagren av blad.
  • Dela brysselkålen i halvor så att roten håller ihop brysselkålen. Om de är väldigt stora dela i kvartar, fortfarande så att roten håller ihop.
  • Värm en stekpanna, på ganska hög värme (jag använder 7 av 9 på min spis). Häll i olivolja.
  • Ha i brysselkålen i stekpannan, helst så att snittytorna ligger nedåt. Låt steka i några minuter så att brysselkålen får färg. Salta och krydda med vitlök. Det går även att krydda med valfria örtkryddor.
  • Rör runt bland brysselkålen så att den inte blir bränd. Och fortsätt steka tills brysselkålen är mjuk men med något motstånd, ca 7-8 minuter.