Go Back

Höstgryta - kyckling

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g kycklingfilé
  • 3 morötter
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 cm pepparrot
  • 2 gul lök
  • 1/2 squash
  • 1 msk citronjuice
  • 3 blad keffirlime
  • salt
  • vitlök
  • kokosolja till stekning (går att byta till annat fett)
  • vitlök färsk, pulver eller granulerad

Instruktioner
 

  • Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor. Skiva morötterna på snedden. Skiva löken tunt. Dela squashen i mindre bitar.
  • Koka upp kokosgrädden, hälften av vattnet och riven pepparrot i en gryta. Krydda med salt och vitlök.
  • Hetta upp en stekpanna och ha i kokosolja. Stek lök och morötter och ha i grytan med kokosgrädde och vatten. Låt sjuda.
  • Krydda kycklingen med salt och vitlök. Stek den skivade kycklingen så att den får färg, den behöver inte vara genomstekt. Om inte köttet täcks av vätskan kan du ha i något mer vatten.
  • Stek squash och ha även i denna i grytan. Skvätt i några droppar citronjuice för att neutralisera kokossmaken. Låt koka till kycklingen är tillagad.
  • Servera gärna med blomkålsris.