Go Back

Zucchinibreadmuffins

Zucchinibread är riktigt gott att baka! Den variant jag gör är glutenfritt, mjölkfritt och paleo, och jag gör dem helst som muffins. Zucchinibreadmuffins är söta och funkar finfint till fika, eller som ett mellanmål då man är ute och springer. Jag använder ofta dessa när jag bjuder hem folk, eller när jag ska på långa möten och jag inte är säker på att maten kommer fungera
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Mellanmål, Snacks
Kök Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 12 st

Ingredienser
  

  • 100 g zucchini
  • 2 st ägg rumstempererade (viktigt!)
  • 48 g kokosolja
  • 112 g honung
  • 3 msk apelsinjuice
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 228 g mandelmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader och fyll muffinsplåten med muffinsformar.
  • Smält kokosoljan, tex i micron på låg effekt.
  • Grovriv zucchinin, lägg i en skål.
  • I samma skål, knäck i äggen och ha i apelsinjuice, kokosolja, honung. Rör ihop med en slickepott.
  • I en annan skål, blanda samman mandelmjöl, kanel, bikarbonat och salt.
  • Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna bland de våta med slickepotten. Rör ihop men bara precis så att det blir en smet. Blanda inte för mycket.
  • Fyll muffinsformarna till 2/3 med hjälp av en sked.
  • Grädda i 20 minuter, och stick meden tandpetare i mitten för att se att de är klara, inget ska fastna på tandpetaren.