Rabarber- och jordgubbskompott
Jag gillar rabarber. Och har läst massor av rabarber- och jordgubbsrecept. Min uppfinning blev en rabarber- och jordgubbskompott. Den har bara lite sötning och går att göra på under 20 minuter.
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 25 minuter minuter
Måltid Efterrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 1 portion
Kalorier 88 kcal
- 130 g rabarber 3 tunna rabarber
- 100 g jordgubbar 5 stycken jordgubbar
- 10 g honung
- 2 msk vatten
Skär rabarbern i bitar, ca 1/2-centimeter tunna
Lägg rabarber, vatten och honung i en kastrull. Koka upp. Rör om så att rabarberna och honungen blandas och inte bränner fast.
När kompotten kokat upp sänk temperaturen. Låt skjuta 2 minuter under lock. Rör någon gång.
Ta av när rabarberna blivit mjuka. Låt svalna i 10 minuter.
Skiva jordgubbarna.
När rabarberna svalnat, vänd i jordgubbarna.
Njut!