Go Back
jordgubb- och rabarberkompott

Rabarber- och jordgubbskompott

Jag gillar rabarber. Och har läst massor av rabarber- och jordgubbsrecept. Min uppfinning blev en rabarber- och jordgubbskompott. Den har bara lite sötning och går att göra på under 20 minuter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Efterrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 1 portion
Kalorier 88 kcal

Ingredienser
  

  • 130 g rabarber 3 tunna rabarber
  • 100 g jordgubbar 5 stycken jordgubbar
  • 10 g honung
  • 2 msk vatten

Instruktioner
 

  • Skär rabarbern i bitar, ca 1/2-centimeter tunna
  • Lägg rabarber, vatten och honung i en kastrull. Koka upp. Rör om så att rabarberna och honungen blandas och inte bränner fast.
  • När kompotten kokat upp sänk temperaturen. Låt skjuta 2 minuter under lock. Rör någon gång.
  • Ta av när rabarberna blivit mjuka. Låt svalna i 10 minuter.
  • Skiva jordgubbarna.
  • När rabarberna svalnat, vänd i jordgubbarna.
  • Njut!