Kasslergratäng
En snabb gratäng som är prefekt för vardagar
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Mjölkfritt, Paleo
- 400 g kassler eller annat rökt kött
- 1 st rödlök
- 250 g fryst mango i små bitar
- 2,5 dl kokosmjölk vi använder Garant
- 3 msk pepparrot finriven
- 2 msk färsk ingefära finriven
- 1 tsk äppelcidervinäger
- sellerisalt
- 0,5 dl näringsjäst
Sätt ugnen på 225 grader
Skär kasslern i tunna skivor, lägg omlott i en ugnssäker form.
Skala och halvera en rödlök, skär i tunna skivor. Sprid ut över kasslern.
Sprid ut mangon över kasslern och löken.
Riv pepparrot och färsk ingefära.
Blanda kokosmjölk, pepparrot och ingefära i en bunke. Salta efter behag och häll i äppelcidervinäger för att neutralisera kokossmaken något.
Strö över näringsjäst och gratinera 15 minuter
Servera med rotsaker, någon form av ris eller pasta.
Keyword gratäng, vardagsmat