Go Back
Kasslergratäng

Kasslergratäng

En snabb gratäng som är prefekt för vardagar
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g kassler eller annat rökt kött
  • 1 st rödlök
  • 250 g fryst mango i små bitar
  • 2,5 dl kokosmjölk vi använder Garant
  • 3 msk pepparrot finriven
  • 2 msk färsk ingefära finriven
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • sellerisalt
  • 0,5 dl näringsjäst

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skär kasslern i tunna skivor, lägg omlott i en ugnssäker form.
  • Skala och halvera en rödlök, skär i tunna skivor. Sprid ut över kasslern.
  • Sprid ut mangon över kasslern och löken.
  • Riv pepparrot och färsk ingefära.
  • Blanda kokosmjölk, pepparrot och ingefära i en bunke. Salta efter behag och häll i äppelcidervinäger för att neutralisera kokossmaken något.
  • Strö över näringsjäst och gratinera 15 minuter
  • Servera med rotsaker, någon form av ris eller pasta.
Keyword gratäng, vardagsmat