Go Back

Räkskalsbuljong

Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 2 dl

Ingredienser
  

  • 1 kg räkor med skal det är bara skalen som ska användas
  • 2 msk kokosolja går att olivolja
  • 2 st vitlökslyftor
  • 5 dl matlagningsvin alkoholen kokar bort under matlagningen
  • 5 dl vatten

Instruktioner
 

  • Räkorna ska vara tinade.
  • Skala räkorna och lägg undan själva räkorna.
  • Finhacka vitlöken.
  • Fräs räkskalen i kokosolja i en kastrull i två minuter. Ha i vitlöken och fräs i ytterligare två minuter. Häll i vin och vatten, låt koka i 5 minuter.
  • Sila av fonden och använd direkt eller frys in. Ett bra sätt att frysa in är i silikonformar eller isbitsformar.