Go Back

Snabba aprikos- och kokosbollar

Snabba, söta aprikos- och kokosbollar. En liten guldkant på tillvaron.
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Snacks
Portioner 18 bollar

Ingredienser
  

  • 12 st torkade aprikoser se till att det bara är aprikoser och vatten i de aprikoser du köper
  • 0,8 dl kokossmör går att köpa från Renee Voltaire, eller göra själv
  • 0,6 dl riven kokos + riven kokos att rulla bollarna i
  • 1 msk lönnsirap
  • 0,25 krm salt

Instruktioner
 

  • Mät upp kokossmöret. Om det inte är jättevarm sommar mickra det på defrost ca 15 sekunder eller värm på spisen så att det börjar bli glansigt på ytan. Det ska vara som en kräm.
  • Lägg aprikoserna i en liten matberedare med knivar, jag använde den som hörde till mixerstaven. Mixa tills aprikoserna blivit till en smet, ca 10 sekunder.
  • Lägg kokossmör, riven kokos, lönnsirap och salt i matberedaren och mixa tills det blir en slät massa.
  • Rulla bollar med hjälp av händerna, använd en tesked för att få bollarna i en bra storlek för en munsbit!
  • Rulla bollarna i kokos. Förvara i en burk i kylen, om några blir över!