Go Back
Varm sallad med rödbetor

Varm sallad med rödbetor - AIP, paleo

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st rödbetor
  • 1 liten bit fänkål
  • 1 st morot
  • 1/2 st liten sötpotatis
  • 7 st champn
  • 1 näve blandad sallad
  • 2+2 msk olivolja
  • salt

Instruktioner
 

  • Skrubba rödbetorna. Koka upp vatten. Lägg rödbetorna i vattnet. Koka 20-30 minuter, rödbetorna ska vara nästan mjuka.
  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  • Skär morot sötpotatis, morot och fänkål i små bitar, ca 0,5 x 0,5 cm stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över över olivolja och salta. Tillaga i ugn i 15 minuter.
  • Skiva champinjonerna och stek sedan på hög värme med olivolja och lite salt.
  • Skölj de kokta rödbetorna under iskallt vatten i ett durkslag. Tryck av skalet och skär i små bitar (jag använder gärna plasthandskar pga färgen).
  • Det gör inget om det blir lite väntan efter de olika komponenterna är klara.
  • Blanda alla tillagade grönsaker med sallad i en stor skål.
  • Servera!