Små söta frallor
Små frallor, åt det sötare hållet. Går också att göra som en mindre limpa, då behöver de upp emot 20 minuter i ugnen. Jag delade degen i åtta delar vilket blev helt lagom för en fralla till frukost!
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 12 minuter minuter
Total tid 17 minuter minuter
Måltid Frukost, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
- 1 3/4 dl kokosmjöl
- 2 1/3 dl tapiokamjöl på engelska tapioka starch
- 1 tsk bikarbonat
- 3/4 tsk gelatin
- 3/4 tsk salt
- 3/4 dl olivolja
- 1 3/4-2 dl kokosmjölk
Sätt ugnen på 190 grader Celsius. Använd helst inte varmluft.
Blanda kokosmjöl, tapiokamjöl, gelatin och salt i en skål. Gelatinet behöver inte "blomma" i detta recept.
Häll i olivolja och kokosmjölk bland torrvarorna och blanda med en slickepott. Använd sedan händerna för att knåda degen så att den blir jämn. Om degen är smulig ha i något mer olivolja.
Dela degen i bitar för frallor eller baka ut hela degen till en limpa. Rulla frallorna i händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in frallorna i ugnen. 12 minuter var perfekt i min ugn, men det kan skifta mellan 10-15 minuter beroende på ugn. Limpan behöver närmare 20 minuter. Bröden får inte mycket färg men är färdiga ändå!
Ät med soppa, ha på lite honung eller avokado. Enjoy!