Små söta frallor (AIP, paleo, glutenfria, mjölkfria)

Små söta frallor  (AIP, paleo, glutenfria, mjölkfria)

I helgen bjöd vi svärföräldrarna på middag, vi gjorde saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa. En soppa som alltid blir god, men som vid bjudning kräver bröd. Så till de andra köpte vi gott danskt rågbröd. Själv testade jag att baka små söta frallor. De blev riktigt goda! Jag åt dem till middagen men har också ätit dem med lite honung på till en kopp te. Bröden är glutenfria och mjölkfria. De innehåller gelatin.

Små söta frallor

Små frallor, åt det sötare hållet. Går också att göra som en mindre limpa, då behöver de upp emot 20 minuter i ugnen. Jag delade degen i åtta delar vilket blev helt lagom för en fralla till frukost!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Frukost, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 8 frallor

Ingredienser
  

  • 1 3/4 dl kokosmjöl
  • 2 1/3 dl tapiokamjöl på engelska tapioka starch
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk gelatin
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 3/4-2 dl kokosmjölk

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 190 grader Celsius. Använd helst inte varmluft.
  • Blanda kokosmjöl, tapiokamjöl, gelatin och salt i en skål. Gelatinet behöver inte "blomma" i detta recept.
  • Häll i olivolja och kokosmjölk bland torrvarorna och blanda med en slickepott. Använd sedan händerna för att knåda degen så att den blir jämn. Om degen är smulig ha i något mer olivolja.
  • Dela degen i bitar för frallor eller baka ut hela degen till en limpa. Rulla frallorna i händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in frallorna i ugnen. 12 minuter var perfekt i min ugn, men det kan skifta mellan 10-15 minuter beroende på ugn. Limpan behöver närmare 20 minuter. Bröden får inte mycket färg men är färdiga ändå!
  • Ät med soppa, ha på lite honung eller avokado. Enjoy!


7 thoughts on “Små söta frallor (AIP, paleo, glutenfria, mjölkfria)”

  • Tack för superbra recept! Det fungerar också alldeles utmärkt att byta ut kokosmjölet mot jordmandel- och sötpotatismjöl 🙂

  • Så spännande, ska testas nu på morgonen ✌😁 tack
    En fråga: de som blir över kan man ha de i skafferiet i en påse eller blir de snustorra? Funkar de att frysa o blir goda efter?

    • Kolla på orginalreceptet som finns länkat i texten! Jag skulle äta dem direkt. Det mesta man bakar utan gluten, och ännu mer spannmål, gör sig bäst direkt!

      • Jag får inte länken att funka Jag kommer till en startsida för en blogg.

        När brukar du tillsätta bikarbonat? det känns inte som bikarbonaten aktiveras av kokosmjölken utan det blir en en bismak av den. Normalt brukar man ju ha något surt typ filmjölk när man har bikarbonat som jäsmedel.

        ❤️

        • Det var länge sedan jag gjorde dessa bröd, men jag följer bara receptet. Jag har ätit AIP länge nu och känner inte längre av smaken av bikarbonat, eftersom det är en ingrediens jag använder hela tiden. “Alla andra” använder ju bakpulver eftersom det är smaklöst, men tillsatserna i bakpulver är inte AIP. Jag kan inte minnas att jag tycker att bröden smakar bikarbonat, i alla fall inte mer än jag förväntar mig. Jag tycker också att de jäser som de ska, men eftersom ingredienserna i övrigt är kokosmjöl och tapiokamjöl så beter de sig lite annorlunda än vanlig bakning.

Lämna en kommentar