Cassavamjölsgröt med hallon

Cassavamjölsgröt med hallon

Jag har saknat gröt, havregröt, risgrynsgröt, mannagröt. Det är enkelt, det är gott och det funkar perfekt att äta dagar då aptiten eller energin tryter.

Cassavamjölsgröt med hallon

En snabb, naturligt glutenfri, gröt gjord på cassavamjöl som går utmärkt att äta utan mjölk.
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Frukost, Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1, 75 dl vatten
  • 2 dl frysta hallon kan bytas mot blåbär
  • salt
  • 0,5 tsk honung
  • 1 skopa collagen valfritt

Instruktioner
 

  • Häll mjöl, kokosmjölk och vatten i en kastrull. Rör om med en vanlig visp. Sätt på plattan på medelhög värme. Rör hela tiden tills gröten kokat upp.
  • När gröten kokat upp, ha i hallonen och använd vispen för att trycka sönder dem allteftersom de tinar. Rör hela tiden. När gröten kokat upp igen ha i salt och honung och rör ordentligt. Låt koka ett par minuter på låg temperatur under omrörning.
  • Rör ner en skopa collagen för att öka proteinhalten (valfritt).
  • Använd en slickepott för att få över gröten i en tallrik. Ät direkt!



2 thoughts on “Cassavamjölsgröt med hallon”

Lämna en kommentar