Snabba rårörda lingon

Snabba rårörda lingon

Ofta i AIP så glömmer, i alla fall jag, vikten av att ha bra tillbehör till måltiderna. Det blir lätt så eftersom sås, sylt, bröd och andra vanliga tillbehör kräver rätt mycket insats för att det ska bli gott och någorlunda lyckat. Därför låter jag ofta bli. Men det finns undantag. Som rårörda lingon sötade med honung!

Gå direkt till receptet

Jag gör nästan utan undantag alltid mina rårörda lingon på frysta lingon. Anledningen till det är att jag ofta bara gör två portioner på en halv deciliter bär. Och med frysta lingon så är det väldigt lätt att plocka fram bär efter hand. Därför gör jag hellre sylt flera gånger på en och samma vecka. För det går superfort och är så pass enkelt att jag inte ens behöver använda ett recept numera. Jag går på känsla!

Vad äter vi till rårörda lingon?

Den måltid som oftast gör att jag gör rårörda lingon är köttbullar med mos. Eftersom köttbullar med mos och lingon är lätt att göra mycket av på en och samma gång, och det gör sig väldigt bra i lunchlådan! För att förbereda mat – food prep – är någon som är väldigt viktigt för mig. Det spelar ingen roll om jag jobbar utanför hemmet, eller i hemmet, jag behöver ha tillgång till en matlåda till lunch för att inte bli fullkomligt panikslagen vid lunchtid. Därför prioriterar vi den typen av måltider i vår middagsplanering.

Köttbullar

Köttbullar är superlätt att göra, både utan ägg och ströbröd. Det är bara att vi inte har fått lära oss hur! Därför har jag skrivit ett recept som är ett basrecept för hur vi jobbar med köttfärs hemma hos oss. Och elvispen är den viktigaste saken för att lyckas!

Köttbullar
Många tror att ägg och ströbröd är ett måste för att få olika former av köttfärsbiffar att hålla ihop. Så är det inte! Men om man inte vill använda ägg för att hålla ihop eller ströbröd för att dryga ut måste man ändra sina metoder. Och här är den nya vinnaren elvispen! För med en elvisp kan det skapas fibrer i köttfärsen som gör att den håller ihop!
Klicka för att komma till hela receptet
baconbiff med palsternackspommes och pesto

Mos

Till köttbullar äter vi 99 gånger av 100 mos. Jag tycker att det är godast till hemlagade köttbullar! Men moset gör vi såklart inte på potatis, utan på andra rotfrukter. Oftast använder vi rotselleri, palsternacka och morötter. Men det går såklart att göra mos på en massa olika grönsaker.

Rotselleri-. palsternacks- och morotsmos
Många tror att mos måste vara på potatis. Men mos kan vara så mycket mer. Vårt vanliga vardagsmos består numera av rotselleri, palsternacka och morot – för färgens skull"
Klicka för att komma till hela receptet
lax med mos
rårörda lingon

Rårörda lingon

Supersnabba rårörda lingon på frysta lingon. Utan raffinerat socker!
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 0,5 dl lingon tinade eller färska
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 krm salt

Instruktioner
 

  • Tina lingonen om de är frysta. Blanda lingon, honung och salt i en skål. Låt stå minst 30 minuter innan servering. Går att förvara i kylskåp några dagar!
Keyword lingon, sylt

Hoppas du vill göra köttbullar, mos och snabba rårörda lingon!

signatur


Lämna en kommentar