Klara

Klara Strandberg, Pluggar Master of Social Science in Human Ecology – culture, power and sustainability i Lund. Är progressiv  feministisk socialdemokrat som för tillfället är mest aktiv i Socialdemokratiska Studentförbundet i Lund, LSSK. Jag är 29 år och firar 13-årsjubileum med min Crohns sommaren 2013. Hade under 2012 en tillfällig stomi som vid jul lades ner och har nu vad som kallas IRA, ileorektal anastomos, där tunntarmen är kopplad mer eller mindre direkt till ändtarmen.

För att hantera sjukdomen är jag vaksam på min kost, tränar regelbundet, försöker att inte stressa och att vara glad och lycklig i allmänhet. En annan strategi är att försöka tänka på annat i så stor utsträckning som möjligt. För tillfället tänker jag mest på spårvagnar!

Jag svarar gärna på frågor, antingen under inläggen eller mer privat på strandberg.klara@gmail.com

På Instagram är jag @klaraochmagen och jag använder #prataommagen, följ mig gärna där!


6 thoughts on “Klara”

 • Hej!
  Jag är som du intresserad av kost och hur man kan läka mha den.

  Det jag funderar på är att du väljer gris.
  Det är väldigt inflammationskapande. Själv får jag ont i kroppen av det.

  • Hej. Det är olika för alla. För mig är potatisväxterna absolut värst. För det mesta har vi gräsbetat nötkött, men jag mår inte sämre av gris. Jag äter runt 125 g bacon i veckan, ekologiskt, bra bacon, och ser det som ett sätt att få AIP att fungera långsiktigt för mig. Jag gillar verkligen att AIP är en eliminieringsdiet, eftersom jag är helt övertygad om att det är helt individuellt vad som fungerar. Man gör vad som funkar för en själv helt enkelt!

 • Hej Klara!
  Åh vad jag är glad över att ha hittat din sida!! Underbar!
  Har ätit ”bra” (enligt mig själv 🙄😂) i några år. Glutenfritt och begränsat med socker o snask (men inte uteslutit då jag har en ätstörning i bagaget och så fort jag begränsar triggas den… 😬😔). MEN, nu måste jag nog ändå testa AIP och sen paleo. Har hashimotos och andra besvär såsom menscykelbesvär osv. Jobbar på att utesluta kaffet just nu 😣😰 och läsa in mig på AIP. En helt ny värld… Ksn du förklara lite kring kollagen och mct-olja? Ny saker för mig. Eller är mct samma som kokosolja? Har haft det i kaffekoppen på morgonen under flera års tid och vet nu inte hur jag ska få i mig det… och kollagen är helt nytt?

  Ha en fin dag 🌸🌿 mvh Linda

  • Kul att du har hittat hit 💕

   En del av AIP är att äta näringstätt och en del i det är att göra benbuljong. Det som är det göttiga i benbuljong är just kollagen. Kollagen är ett protein som utgör 30-35% av kroppens kollagen. Kollagen är ett ”lim” som håller ihop kroppen. Det hjälper hår, hud, leder, naglar och senor, men också i organ som lever, hjärta och lungor. Kollagenpulver från gräsbetande djur är ett enkelt sätt att se till att man får i sig kollagen varje dag, även när man inte har benbuljong i maten.

   Mct är en sammansättning av fettsyror som kroppen tar upp väldigt snabbt. Mct kommer ofta från kokosolja, men om man bara äter oljan behöver man äta 8 msk om dagen för att komma upp i mängd. Med ren mct räcker det med 1 msk. Jag blandar mct-olja i mitt te. Ofta ihop med kollagen. Jag gillar framför allt Twinings Infusio-te för att mixa med! Annars har jag både mct och kollagen i smoothie!

  • Hej!
   Fisksås är lite knepigt. Oftast består den bara av fiskextrakt, salt, socker och vatten. Och eftersom man använder en så liten mängd brukar många anse att sockret är ok. Det viktigaste är att välja en fisksås som inte har mer ingredienser än så (t.ex så har Santa Maria surhetsreglerande medel i sin, så den köper jag inte). Icas har bara fyra ingredienser, så den är rätt vanligt att vi har hemma. Poängen med fisksås är att det är umami, det är smakhöjande och ger en väldigt stor skillnad i smak med väldigt lite fisksås.

   Om du vill läsa mer om fisksås, så följer jag Paleo Mom, som har skrivit om just det här

Lämna en kommentar