Tonfisk- och avokadoröra

Tonfisk- och avokadoröra

Fick för några veckor se bilder på bakade potatisar och blev så sugen! På enkelheten, men också på konsistensen. Själv upptäckte jag röror i bakpotatis sent, jag är uppväxt med att äta bakad potatis till kött, och då med smält smöt och aromat i. Men röror är ju fantastiskt. Frågan var bara hur jag skulle göra en enkel röra som är AIP och samtidigt uppfyller kraven jag har på god röra, matig, smakfull och god! Jag gick runt i flera dagar och funderade på hur en röra att ha i en bakad sötpotatis skulle kunna komponerad, och på första försöket blev det succé!

Tonfisk- och avokadoröra

Servera gärna med bakpotatis. Vi hittade små sötpotatisar (ca 6 cm långa och 4 cm över) som vi bakade på 200 grader i varmluftsugn i en timme. En nyckel till lyckat bakad sötpotatis är att skalet ska vara intakt, då blir skalet som en miniugn i ugnen och potatisen blir väldigt saftig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st avokado
  • 190 g tonfisk i vatten två burkar abba a 95 gram
  • 0,5 st rödlök
  • 1 msk gräslök fryst eller färsk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk granulerad vitlök

Instruktioner
 

  • Ta ur avokadon ur skalet och kasta kärnan. Lägg avokadon i en skål och mosa med en gaffel.
  • Öppna tonfisken och häll av vatten.
  • Hacka löken smått.
  • Blanda alla ingredienser i skålen med gaffeln tills det är en väl blandad röra.



Lämna en kommentar