Go Back

Blomkålspilaff med torkade aprikoser

Blomkål. Känn på ordet, fundera på smakerna. Blomkål är inte det som jag tycker är mest upphetsande på tallriken. Samtidigt är det en ypperlig grönsak att göra tillbehör av. Mättande, ofta rätt prisvärd och lätt att få tag på närproducerat. Därför är det extra roligt med goda tillbehör gjorda på blomkål. Som ett utmärkt tillbehör: blomkålspilaff färggrant till fisken (eller kycklingen, eller köttet).
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner
Kalorier 134 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg blomkål (hälften om den redan är riven/hackad)
  • 1/2 st rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st morötter stor
  • 3/4 dl torkade aprikoser läs noga på förpackningen för AIP
  • salt
  • gurkmeja
  • lökpulver
  • 1,25 dl persilja hackad
  • 1 st citron zest
  • 3/4 dl kycklingbuljong gärna benbuljong
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner
 

  • Hacka blomkål i en matberedare, det går också bra att riva, men det blir mycket svinn då.
  • Smält kokosoljan på medelvärme i en stor kastrull.
  • Grovhacka löken, och finhacka vitlöken. Lägg båda i kastrullen. Rör om.
  • Grovhacka moroten, och lägg i kastrullen.
  • När löken är genomskinlig, ha i blomkålen i kastrullen, rör om.
  • Häll i buljongen och sänk temperaturen.
  • Hacka persiljan och finfördela aprikoserna.
  • Ha i persiljan och aprikoserna i pilaffen, tillsammans med citronzesten. Rör då och då och låt blomkålsriset få färg.
  • Salta ordentligt. Ha även i gurkmeja och lökpulver efter behag.