Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Grönsaker och kyckling i en panna, salvia och timjan - AIP, paleo, glutenfritt
Print Recipe
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
35
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Autoimmun paleo, Glutenfritt, Paleo
Portioner
4
portioner
Ingredients
1
kg
kycklingben med lår
0,5
st
zucchini
0,5
st
sötpotatis
2
dl
broccoli
frusen eller färsk
2
dl
pumpa
frusen eller färsk
1
st
stor beta
2
dl
vitkål
brysselkål eller rödkål
2
msk
olivolja
2
nypor
havssalt
Kryddblandning
1
tsk
vitlökspulver
1
msk
lökpulver
15
g
salvia
färsk
15
g
timjan
färsk
1
msk
basilika
torkad
2
tsk
havssalt
2
msk
olivolja
Instructions
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader i vanlig ugn.
Hacka färska örtkryddor, gärna i en liten matberedare med knivar. Blanda de färska örtkryddorna med resten av kryddorna och olja i en skål
Skär grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
Lägg kycklingbenen i en braspanna och gnid in kryddblandningen över kycklingen.
Blanda grönsakerna med olja och salt i en skål.
Lägg grönsakerna runt kycklingen. tillaga i ugn i 35 grader. Mät temperaturen och säkerställ att den är 72 grader intill benet.
Om kycklingen är fryst måste tillagningstiden förlängas, vilket beskrivs i texten ovanför receptet.