Skala moroten och skär i tunna stavar, några mm tjocka. Skala vårlöken och skiva tunt längsmed löken.
Riv ingefäran
Lägg lövbiffarna på en skärbräda och bred på ingefära. Lägg på bacon. Lägg morot och lök längs ner på köttet.
Rulla ihop köttet, runt moroten och löken. Säkra varje rullad med två tandpetare, så att de rullar upp.
Bryn rulladerna i en stekpanna.
Tillaga rulladerna, och förbered sås
Skala och grovhacka den gula löken. Skala de två resterande morötterna och dela i bitar. Skär sellerin i bitar.
Lägg rulladerna i en gryta eller djupare stekpanna och häll över benbuljong och vatten. Lägg i grönsakerna. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter. Tillaga tillbehör under tiden.
Plocka upp rulladerna och lägg på ett serveringsfat och lägg över aluminiumfolie.
Tillbehör
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg broccolibuketter i en ugnssäker form. Häll över olivolja och vänd runt broccolin i oljan. Salta. Sätt in i ugnen.
Tillaga i 20 minuter om broccolin är tinad, 30-35 minuter om broccolin är fryst. Rör runt i broccolin efter halva tiden.
Sås
Ta stekpannan med vätskan som rulladerna tillagats i och separera grönsaker från vätska genom att sila.
Häll vätskan i en blender. Lägg i hälften av grönsakerna i blendern. Mixa. Om du vill ha en tjockare sås ha i mer grönsaker, om du vill ha lösare spä ut med lite vatten.
Notes
Servera gärna med en grönsallad och något gott att dricka!Receptet på sås är användbart för att göra sås till alla kötträtter där köttet har tillagats med viss vätska och omgivet av grönsaker så att grönsaker och vätska har tagit smak av köttet.