Go Back
lax med mos

Rotselleri-. palsternacks- och morotsmos

Många tror att mos måste vara på potatis. Men mos kan vara så mycket mer. Vårt vanliga vardagsmos består numera av rotselleri, palsternacka och morot - för färgens skull"
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 0,5 st rotselleri
  • 3 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • salt

Instruktioner
 

  • Skala rotsakerna och skär dem i bitar, ca 2 cm stora. Koka upp vatten i en kastrull som du kan ånga rotsakerna i. Ånga sedan rotsakerna i 25 minuter tills de är helt mjuka. Om du inte har möjlighet att ånga går det också lika bra att koka rotsakerna, men då blir moset lösare.
  • Mosa rotsakerna med en potatisstomp och mixa sedan med mixerstav. Salta efter smak. Servera!
Keyword middag, mos, rotfrukter