Go Back

Höstgryta med fläsk och kantareller

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g fläskkött
  • 2 msk kokosolja
  • 0,5 tsk sellerisalt
  • 1 gul lök 1 dl hackad
  • 75 g kantareller går lika bra frysta
  • 1 msk no bullshit buljon från Renee Voltaire
  • 2,5 dl kokosmjölk jag använder garant
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pepparrot riven
  • 1 msk tapiokamjöl
  • 2 msk vatten

Instruktioner
 

Förberedelser

  • Strimla köttet i smala bitar. Hacka löken. Rensa och skär svampen i mindre bitar om den är färsk. Riv pepparroten på ett zestjärn.

Tillagning

  • Smält 1 msk kokosolja i en gryta på medelvärme. När kokosoljan är varm lägg i köttet och bryn tills det fått färg. När köttet stekt i ett par minuter, krydda med sellerisalt. Lyft ur köttet och lägg åt sidan.
  • Lägg i ytterligare en matsked kokosolja i grytan och bryn lök och svamp under omrörning. När de fått lite färg ha i buljongen och låt bryna ytterligare någon minut.
  • Rör ner kokosmjölken och 1 dl vatten, låt koka upp. Därefter har du i pepparroten. Låt puttra 2-3 minuter.
  • Gör en toppredning på 2 msk vatten och 1 msk tapiokamjöl i en shaker. Rör ner redningen i såsen. Smaka av och salta mer vid behov.
  • Vänd ner köttet och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter under lock.
  • Servera med risade grönsaker eller rotfrukter gratinerade i ugn.